perjantai 28. maaliskuuta 2014

Pelialan verkostoituminen

Verkostoitumisesta uusia mahdollisuuksia

Viime viikolla sain yhteydenoton uudesta pelialan klusterista, joka keskittyy Serious Gaming:iin. Yhteydenotto koski meidän omaa yritystä, Kajaani Game Studios:ta ja meitä pyydettiin liittymään klusteriin pelimme vuoksi. Voisiko tämä uusi Serious Gaming -klusteri olla vastaus pelillisten sovellusten kehittäjien yritysten verkostoitumiseen ja toimimiseen yhdessä vahvempana kokonaisuutena? Voimmeko tämän klusterin kautta saada helpommin ja voimat yhdistäen tarkempaa markkinatietoutta ja ehkäpä kanavat julkiseen hallintoon ja isoihin yritykseen, joilta saisimme enemmän toimeksiantoja ja alihankintatöitä?



Meillä on myös Kainuussa vahva pelialan osaaminen (AMK:n pelialan koulutus ja pelilukio). Itse kainuulaisessa kehitysyhtiössä työskentelevänä olen hankkeessa (Kajaani DC Cluster), jonka tarkoituksena on kehittää ICT-alan klusteria, joka sisältää yleisen ICT:n lisäksi myös Data Center -alan, Digitaalisten palveluiden toimialan ja pelialan. Olemme muuten brändäämässä klusteria uudelleen, joten kannattaa olla kuulolla täällä. Sen lisäksi meillä on jo hyvin toimiva pelialan klusteri: Kavio Cluster. Tarkoituksenamme on siis kehittää myös yhtenä pelialan ulottuvuutena myös Serious Gaming -alaa. Meillä on nyt hyvä mahdollisuus kehittää ja kasvattaa pohjoisen Suomen pelialan osaamista, markkinatietoutta ja myyntiä, ja tutkia, miten voisimme luoda myyntikanavan Serious Gaming -yrityksille.



Meillä Kainuun Edulla on myös alkanut uusi hanke: ICT & HYPAKE, jonka tarkoituksena on myös hyödyntää pelillistämisen keinoja tuottaessa uusia digitaalisia ratkaisuja hyvinvointialalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti